Gefrituurde bloemkool nuggets

Gepubliceerd op 14 april 2024 om 17:52

Krokante Bloemkoolroosjes zijn gemaakt van verse bloemkoolroosjes die worden gepaneerd en vervolgens knapperig worden gebakken of gefrituurd. Door de bloemkool eerst te koken of te marineren, worden de smaken nog intenser en krijgen de roosjes een heerlijke textuur. Deze gezonde snack is niet alleen lekker en knapperig, maar zit ook boordevol vitamines en mineralen. Serveer de Krokante Bloemkoolroosjes met een lekkere dip of saus en geniet van een smakelijke en voedzame snack voor elke gelegenheid.

Ingrediënten:

  • 1 kleine bloemkool in roosjes gesneden
  • 10 eetlepels bloem
  • 10 eetlepels maïzena
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 ml water
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Kerriepoeder
  • Paprikapoeder
  • Habanero mix of chilivlokken

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem, maïzena, bakpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, kerriepoeder, uipoeder, paprikapoeder en habanero mix of chilivlokken in een kom.
  2. Voeg water toe en roer tot een glad beslag.
  3. Snijd de bloemkoolroosjes door de helft of in kwarten en meng ze goed door het beslag.
  4. Verhit olie in een pan en frituur de bloemkoolroosjes in delen tot ze goudbruin en knapperig zijn (ongeveer 4 minuten).
  5. Laat de gefrituurde bloemkoolroosjes uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer de krokante bloemkoolroosjes met chilisaus.

Geniet van dit smakelijke gerecht! 🌶️🍴

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.